Juustoiset pähkinäpatongit

Juustoiset pähkinäpatongit

Itsetehty leipä on varmasti tuoretta. Nämä maukkaat patongit kätkevät sisäänsä niin juustoa kuin pähkinääkin.

1 h 55 min
keskitaso
285 kcal / 100g
1

Ainekset4 patonkia

4 patonkia
75 g
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
½ rkl
suolaa
½ dl
juoksevaa hunajaa
1 pussi (150 g)
100 g
saksanpähkinärouhetta
12 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Sulata voi ja jäähdytä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää voisula, suola, hunaja tai sokeri, juustoraaste, pannulla kevyesti paahdetut ja karkeasti rouhitut pähkinät sekä puolet jauhoista
  2. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. Kääri vinoittain rulliksi ja nosta pelleille. Anna kohota.
  4. Tee patonkeihin veitsellä viiltoja ja sivele vedellä. Paista 225 asteessa n. 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›