Juustoiset Tapakset

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

Juustoiset Tapakset

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

15 min

Juustoista syntyy herkullisia suupaloja, tapas-tyyliin. Suolaiset suupalat maistuvat pienenä alkuruokana, makeat sulavat suussa jälkiruokana.

Ainekset

Juusto-viikunatapas

4 kpl
tuoretta viikunaa
3 rkl
fariinisokeria
125 g
5 viipaletta
maalaisleipää

Lämmin juusto-kinkkutapas

10 viipaletta
täysjyväpaahtoleipää
5 viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
10 kpl
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
150 g
Valio Luostari® tai Valio Alppi Kreivi® juustoa

Juusto-hedelmäsalsatapas

1 kpl
nektariini, persikka (tai omena)
1 kpl
kiivi kuorittuna
1 kpl
tamarillo tai päärynä
100 g
Valio Viola® mango tuorejuusto laktoositon
10 kpl
kaneli-kandisokerikeksejä

Ohje

  1. Juusto-viikunatapas

  2. Leikkaa huuhtaistut viikunat neljään osaa ja irrota lohkoista hedelmäliha terävällä veitsellä leikaten. Pane palat ja fariinisokeri mikrouunikulhoon. Kuumenna mikrossa täydellä teholla kunnes seos kiehuu. Sekoita hillo haarukalla, hedelmälihan rakennetta rikkoen. Jäähdytä. Pariloi maalaisleipäviipaleet. Leikkaa Valio AURA® Gold –sinihomejuustoviipaleita päälle ja annostele viikunahillo leiville. Leikkaa leivät kahteen osaan. Nauti.
  3. Lämmin juusto-kinkkutapas

  4. Leikkaa paahdetut leipäviipaleet muotilla pyörylöiksi tai veitsellä neliöiksi ja laita ne uunipellille. Aseta kahtia leikatut kinkkuviipaleet, aurinkokuivatut tomaatit ja veitsellä leikatut juustoviipaleet päälle. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia. Tarjoa välittömästi.
  5. Juusto-hedelmäsalsatapas

  6. Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne salsaksi. Voitele keksit tuorejuustolla ja annostele hedelmäsalsa päälle. Nauti tapastarjoilun jälkiruokana.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö