Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoja ja puolukkahilloketta

Täyteläiset juustot sopivat syksyisiin ja talvisiin illanistujaisiin sekä jälkiruoaksi.

Juustoja ja puolukkahilloketta
Juustoja ja puolukkahilloketta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pala (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 pala (300 g)
    Valio Ritari® juustoa
    Valio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
    Valio Ritari® e300 g
  • 1 pala (350 g)
    Valio Luostari® juustoa
    Valio Luostari® on lempeä ja kermainen Port Salut -juusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään 1,5…
    Valio Luostari® e350 g
  • 200 g Brie juustoa

Puolukkahilloke

  • 2 pussia (à 200 g) pakastepuolukoita
  • 1 kanelitanko
  • 3 dl Valio Hehku juomaa
  • 2½ dl hillosokeria

Tarjoiluun

  • 0 kg siirappipiparkakkuja

Ohje

  1. Valmista ensin hilloke: Keitä puolukoita ja kanelitankoa Hehku juomassa n. 15 min kannen alla. Kaada seos siivilän läpi puhtaaseen kattilaan. Painele lusikalla mehu marjoista. Lisää joukkoon hillosokeri ja jatka keittämistä n. 10 min. (Keittoaika vaihtelee hiukan riippuen kiehumisen voimakkuudesta ja kattilan laakeudesta.)
  2. Kaada hilloke puhtaaseen lasipurkkiin. Jäähdytä. Tarjoa juustojen ja piparkakkujen kera.
  3. Ota juustot huoneenlämpöön n. tunti ennen tarjoilua. Avaa kääreet ja asettele juustot tarjottimelle. Peitä juustot kevyesti muovikelmulla, etteivät ne kuivu

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 247 kcal
Proteiini 12,9 g
Hiilihydraatti 13 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • siirappipiparkakkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search