Juustojuureskeitto ja maksamousse

Reseptiyhteistyö: masterchef

Juustojuureskeitto ja maksamousse

Reseptiyhteistyö: masterchef

1 h

Juustojuureskeitto saa mukavan säväyksen herkullisella maksamoussella.

Ainekset

½ kpl
juuriselleriä
½ kpl
omenaa
1 l
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 kpl
salottisipulia
1 kpl
1 ripaus
jauhettua mustapippuria
1 tl
valkopippuria
2 tlk
suolaa
1 tlk
sitruunamehua

Maksamousse

200 g
maksaa
200 g
1 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulin kynttä
1 ripaus
jauhettua mustapippuria
1 ripaus
valkopippuria
1 ripaus
suolaa

Ohje

  1. Juustojuureskeitto

  2. Kuori juurisellerit huolellisesti. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä.
  3. Kuori valkosipulit ja keitä niitä osassa maitoa kunnes ne ovat pehmeitä. Kuullota sipuli öljyssä.
  4. Kuori omena ja poista siemenet. Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta ne huolellisesti.
  5. Mausta pippurilla ja suolalla. Pippuri on hyvä hieroa huhmareessa ihan hienoksi jotta siitä ei jää mustia pisteitä keittoon.
  6. Lisää osa maidosta blenderiin, jotta seoksesta tulee tasaista ja ilmavaa. Laita seos kattilaan ja lisää tarvittaessa maitoa.
  7. Lisää raastettu juusto ja sekoita se hyvin keittoon anna keiton kuplia muutaman kerran ja mausta muutamalla pisaralla sitruunaa.
  8. Vaahdota keitto vielä sauvasekoittimella ilmavaksi.
  9. Maksamousse

  10. Keitä puolituntia maidossa liotetut maksaviipaleet kypsiksi hyvin suolatussa vedessä n.3min.
  11. Kuulota sipuli ja valkosipuli voissa, mutta älä ruskista. Laita maksa ja sipuli tehosekoittimeen.
  12. Soseuta ainekset ja mausta. Varo ylimaustamista koska maku tekeytyy hiljalleen.
  13. Lisää vähitellen tuorejuustoa ja tarkkaile rakennetta. Kun seos on täysin tasainen ja samettimainen niin se on valmis. Mousse saa pyöriä sekoittimessa ihan huolella joten varaa sekoitteluun useampi minuutti.
  14. Laita valmis (tarvittaessa siivilöity mousse) sopivaan astiaan ja laita kelmu päälle. Jäähdytä jääkaapissa.
  15. Tarjoilu

  16. Tee maksamoussesta kastelluiden teelusikoiden avulla pallo ja kaada keitto sen ympärille.
  17. Koristele ruohosipulilla ja tryffeliöljyllä. Tarjoile esim. krutonkien kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö