Juustokakku, epätavallisilla hedelmillä

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Juustokakku, epätavallisilla hedelmillä

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Leivontafoorumin tammihaaste oli leipomus epätavallisilla (talven) hedelmillä. Palkinnoille ylti MinttuMaaria juustokakullaan.

Ainekset

Kakkupohja:

150 g vaniljatäytekeksejä
n. 0,5 dl juoksevaa margariinia

Täyte 1: viikuna

1,3 dl Valio vispikermaa
100 g Valio tuorejuustoa
100 g Valio maitorahkaa
150 g viikunasosetta
¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Täyte 2: trooppinen

1,3 dl Valio vispikermaa
100 g Valio tuorejuustoa
100 g Valio maitorahkaa
150 g hedelmäsosetta (mango, banaani, guava)
¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Täyte 3: kookos

2 dl kookoskermaa
1 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria
1,3 dl Valio vispikermaa
200 g Valio vaniljatuorejuustoa
¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä

Kakun pinnalle:

2 dl hedelmäsosetta (mango, banaani, guava)
2 liivatelehteä

Koristelu:

kookoslastuja, lohkoina viikuna, ananaskirsikka, kumkvatti, persimon, vaniljatäytekeksi ja mangoruusuke

Ohje

  1. 1. Valmista ensin kookoskiisseli. Laita kattilaan kookoskerma, vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Laita liivatelehdet pehmenemään ja sulata ne kuumaan kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä.
  2. 2. Hienonna täytekeksit hienoksi. Lisää juokseva margariini joukkoon. Taputtele keksiseos 24 cm vuoan pohjalle.
  3. 3. Vatkaa kaikki kermat kerralla vaahdoksi. Jaa kolmeen osaan.
  4. 4. Valmista viikunatäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, viikunasose ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet. Lisää viikunaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Laita seos keksipohjan päälle ja laita vuoka hyytymään jääkaappiin noin tunniksi. Vähempikin saattaa riittää, mutta katso että täyte on hyytynyt ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
  5. 5. Valmista trooppinen täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, trooppinen sose ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet. Lisää seoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Laita seos viikunakerroksen päälle ja laita vuoka jälleen hyytymään jääkaappiin noin tunniksi tai kunnes trooppinen seos on hyytynyt.
  6. 6. Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, kookoskiisseli ja sokerit keskenään. Lisää viimeiseksi kermavaahto. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada täyte vuokaan trooppisen kerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
  7. 7. Valmista hedelmäkiille. Laita liivatelehdet pehmenemään. Kuumenna tilkka hedelmäsosetta ja sulata liivatelehdet soseeseen. Sekoita loppusose joukkoon. Kaada kiilleseos hyytynee kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
  8. 8. Koristele kakku tuoreilla hedelmillä, kookoslastuilla ja vaniljakekseillä.
  9. Mangoruusuke: Siivuta mangot ohuiksi viipaleiksi. Laita pieneen lasikulhoon ja tilkka vettä pohjalle. Kypsennä mikroaaltouunissa noin 30-60 sekuntia, tai kunnes ovat pehmenneet. Viipaleet rullautuvat paremmin, kun ovat hieman pehmeitä. Kuivaa viipaleet talouspaperin päällä. Rullaa yksi siivu rullalle ja ala rullaamaan toisia siivuja ympärille kunnes saat haluamasi kokoisen ruusun.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö