Juustokakku keksipinnalla

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Juustokakku keksipinnalla

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

15 min

Tämä juustokakku syntyy näppärästi vain neljästä raaka-aineesta ilman liivatetta. Nopean leipurin pelastukseksi myös pohjan voi lisätä kakun päälle koristeeksi yhdessä vadelmasoseen kera.

Ainekset

Vadelmasose

100 g
pakastevadelmia
1 dl
hillosokeria

Juustokakku

397 g
Kondensoitu maito
400 g
2 dl
¾ dl
sitruunamehua

Lisäksi

75 g
Digestive-keksejä

Ohje

  1. Valmista vadelmasose keittämällä vadelmia ja hillosokeria kattilassa noin 5 minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä ja soseuta kevyesti. Anna jäähtyä.
  2. Valmista juustokakkumassa vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään kondensoitu maito ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto ja puristettu sitruunanmehu.
  3. Kaada valmis täyte leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.
  4. Lusikoi vadelmasosetta juustokakun pintaan ja vedä puutikun tai veitsen avulla soseen lävitse kuvioita pinnalle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 1/2 tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Murusta keksit kakun pintaan ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö