Juustokupit

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Juustokupit

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

30 min

Leivontafoorumin tammihaasteen 'nopea vierasvara' teki Petra juustokuppeja.

Ainekset

Valmistusaineet

200 g Valio Emmentalia raasteena
1 pss friseesalaattia
1 pkt (100g) serranokinkkua
tai prosciuttokinkkua
250 g (rasia) miniluumutomatteja

Ohje

  1. Juustokupin valmistus

  2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ripottele juustoraastetta pellille ohuelti 9 pyöryläksi.
  3. Paista juustokiekkoja uunissa n. 8 minuuttia.
  4. Ota sillä välin valmiiksi tarpeeksi astioita (alassuin käännettyjä kapeapohjaisia juomalaseja tai kahvikuppeja), joiden avulla saat muotoiltua juustokeksit kupeiksi. Kun keksit ovat tulleet uunista, aseta ne ripeästi kuppien päälle ja painele muotoonsa. Keksit kovettuvat hyvin nopeasti.
  5. Tee vielä 3 keksiä samalla tavalla. Isompaan uuniin koko määrä eli 12 kpl saattaa mahtua kerralla.
  6. Kuppien täyttö

  7. Puolita ilmakuivatut kinkut pitkittäin ja tee niistä ruusukkeita tai riivi ne suikaleiksi. Revi myös salaattia vähän pienemmäksi ja puolita miniluumutomaatit. Kun juustokupit ovat jäähtyneet, aseta pohjalle friseesalaattia, sitten kinkkuruusukkeet/ suikaleet ja vielä puolitetut tomaatit.
  8. Kuva tulossa
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö