Juustolohi

Juustolohi

Uunilohen voi valmistaa vaikka juhlapöytään, kun se on täytetty juustolla ja saa pintaansa rapean kuorrutuksen.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 700 g)
kirjolohifilee
½ pussia (à 150 g)
n. 1 dl
hienonnettua persiljaa

Sitruunamarinadi

2 rkl
sitruunamehua
2 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria

Maissikuorrutus

2 dl (40 g )
maissihiutaleita
½ pussia (à 150 g)
2 rkl
1 (maustemit.)
cayennepippuria

TAI

Leipäkuorrutus

2 viipaletta
moniviljapaahtoleipää
½ pussia (à 150 g)
3 rkl
sinappia

Ohje

  1. Poista fileestä ruodot ja nahka. Pyyhi pinta talouspaperilla.
  2. Leikkaa filee täytettä varten pituussuunnassa niin, että se jää paksummasta sivusta (selkäosasta) kiinni.
  3. Yhdistä sitruunamarinadin ainekset. Sivele marinadia fileen sisäpintoihin.
  4. Täytä juustoraastella ja persiljalla. Sivele fileen pintaan loppu marinadi.
  5. Valitse haluamasi kuorrutus. Maissikuorrutus: Murskaa maissihiutaleet muovipussissa kädellä painellen. Sekoita ainekset kulhossa. Leipäkuorrutus: Paahda leivät paahtimessa. Hienonna ne veitsellä. Sekoita ainekset kulhossa.
  6. Nosta kala uunivuokaan. Painele kuorrutus kauttaaltaan kalan pinnalle.
  7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa lohkoperunoiden tai salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
218 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)