Juustotanko-snacksit

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Juustotanko-snacksit

Juustotanko-snacksit

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Juustotanko-snacksit

Kakkutaikurin kehittämät juustotanko-snacksit sopivat hyvin syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi juhlapöytään. http://kakkutaikuri83.blogspot.fi/

6 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset6 n. 6 annosta

Pikavoitaikina

200 g
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
½ dl
vettä

Kuorrutus

150 g
1 rkl
paprikajauhetta

Ohje

  1. Nypi kylmä, kuutioitu voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina suorakaiteen malliseksi n. 1 cm vahvuiseksi matoksi. Taita matto pituussuunnassa kaksinkerroin ja vielä toisen kerran kaksinkerroin. Käännä 90 astetta. Toista kaulaaminen ja vie taikina peiteltynä kylmään lepäämään n. 15 minuutiksi. Kauli taikina vielä kerran, jonka jälkeen anna sen levätä toiset 15 minuuttia kylmässä. Kaulauskaavalla saadaan taikinaan lehtevyyttä. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kauli taikina nyt auki n. 3 mm vahvaksi levyksi. Kostuta pinta vedellä pullasudin avulla ja levitä siihen juustoraaste johon on sekoitettu paprikajauhe. Painele juustoraastetta vielä käsin, jotta se tarttuu kiinni voitaikinan pintaan. Jaa taikina 2-3 cm leveksi suikaleiksi, jotka pätkit n. 15 cm pituisiksi paloiksi. Palat saavat toki olla pidempiäkin, riippuen siitä minkä kokoisia tangoista haluat. Kierrä jokaista palaa itsensä ympäri yksi kokonainen kierros ja aseta pellille leivinpaperin päälle painaen molempia päitä kiinni leivinpaperiin. Mikäli juustoraastetta irtoaa tai jää yli, ripottele ne lopuksi tankojen päihin. Paista heti uunin keskitasolla n. 10 minuuttia kunnes kauniin kullanruskeita. Vinkki! Voit käyttää myös valmista voitaikinaa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.