Juustotäytteinen retkileipä

Reseptiyhteistyö: Kesäruokaa juustoista

Juustotäytteinen retkileipä

Juustotäytteinen retkileipä

Reseptiyhteistyö Kesäruokaa juustoista

Juustotäytteinen retkileipä

Juustoinen retkileipä sopii hyvin kesän herkutteluhetkiin mökille tai veneelle. Leivo vain hiivaleipätaikinan sisään runsas täyte: juustoviipaleita, lempikinkkua ja tuoretta basilikaa. Nauti juustotäytteinen retkileipä sellaisenaan tai tarjoa salaatin kera.

8 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

15 g
tuore hiivaa (1/3 pkt)
3 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
2 tl
suolaa
6 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

10 viipaletta
Valio Luostari® tai Valio Salaneuvos® juusto
100 g
kinkkua
1 kpl
basilikaruukku

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, hunaja, suola ja noin puolet jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Kohota taikinaa leivinliinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  2. Nosta taikina jauhotetulle työpöydälle ja painele 2-3 cm paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita juustoa, kinkkua ja basilikaa kerroksittain taikinalevyn keskelle.
  3. Voitele levyn ulkoreunat vedellä. Nosta taikinalevyn reunat ylös ja kiinnitä niin, että täyte jää varmasti piiloon. Käännä saumapuoli alaspäin. Kohota leipää uunipellillä leivinpaperin päällä 30 minuuttia leivinliinan alla ja lämpimässä paikassa.
  4. Nosta leipä 250 asteiseen uuniin, mutta säädä lämpötila lähes heti 200 asteeseen ja kypsennä 20-25 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja leikkaa tarjolle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.