Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustovatruskat

Karjalaisesta ruokaperinteestä kotoisin olevat vatruskat ovat pieniä pasteijoita. Täytä juustovatruskat puuroriisillä, kananmunalla ja salaattijuustolla.

Juustovatruskat
Juustovatruskat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg keitettyä perunaa soseutettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • ¾ dl puuroriisiä
  • 5 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen muna, suola ja sulatettu rasva. Alusta jauhot joukkoon. Nosta kylmään täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi vedessä. Valuta riisit.
  3. Yhdistä riisit, munat ja hienonnettu juusto. Lisää persilja ja mustapippuri, tarkista maku.
  4. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa 20 palaan. Taputtele taikinasta pyöreitä kuoria (halkaisija n. 10 cm) jauhotetulla pöydällä.
  5. Levitä täytettä toiselle puolelle. Voitele reunat vedellä ja käännä puolikuun muotoon. Sulje haarukalla.
  6. Paista 250 asteessa kauniin ruskeiksi n. 15 min. Voitele paiston jälkeen. Peitä liinalla.
  7. Tarjoa sellaisenaan tai keiton tai salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 17,7 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • Valio voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search