Juustovatruskat

Juustovatruskat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustovatruskat

Juustovatruskat

Karjalaisesta ruokaperinteestä kotoisin olevat vatruskat ovat pieniä pasteijoita. Täytä juustovatruskat puuroriisillä, kananmunalla ja salaattijuustolla.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset20 kpl

20 kpl
1 kg
keitettyä perunaa soseutettuna
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
100 g
3 dl
vehnäjauhoja

Täyte

¾ dl
puuroriisiä
5
keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 prk (180 g)
1 dl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun

Ohje

  1. Sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen muna, suola ja sulatettu rasva. Alusta jauhot joukkoon. Nosta kylmään täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi vedessä. Valuta riisit.
  3. Yhdistä riisit, munat ja hienonnettu juusto. Lisää persilja ja mustapippuri, tarkista maku.
  4. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa 20 palaan. Taputtele taikinasta pyöreitä kuoria (halkaisija n. 10 cm) jauhotetulla pöydällä.
  5. Levitä täytettä toiselle puolelle. Voitele reunat vedellä ja käännä puolikuun muotoon. Sulje haarukalla.
  6. Paista 250 asteessa kauniin ruskeiksi n. 15 min. Voitele paiston jälkeen. Peitä liinalla.
  7. Tarjoa sellaisenaan tai keiton tai salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›