Kaali-pekonipiirakka

Kaali-pekonipiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kaali-pekonipiirakka

Kaali-pekonipiirakka

Smetana mehevöittää maukkaan kaalitäytteen. Jos pellillisestä piirakaa jää yli, leikkaa paloiksi ja laita pakastimeen talteen.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen

Taikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

1 pkt (120 g)
fileepekonia
1 ½ kg
kaalia , josta osa voi olla hapankaalia
2
isoa sipulia
3
porkkanaa
1 dl
1 prk (120 g)
½ dl
siirappia
2 rkl
kuivattua meiramia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)
3
kananmunaa

Ohje

  1. Valmista ensin taikina. Sekoita kulhossa kuutioitu huoneenlämpöinen voi, kermaviili ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty. Laita kylmään odottamaan.
  2. Hienonna pekoni ja paista se keskilämmöllä rapeaksi. Lisää joukkoon suikaloitu kaali, suikaloidut sipulit ja raastetut porkkanat. Lisää maito, smetana ja mausteet. Kypsennä kannen alla kunnes kaali on pehmeää. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon juusto ja munat. Tarkista maku.
  3. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle
  4. Paista 200 asteessa 30 min. Tarjoile salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›