Kaalikääryleet

Kaalikääryleet

2 h 10 min
keskitaso
108 kcal / 100g
5
4

Kaalikääryleet ovat paitsi maukkaita ja ravitsevia, myös todella edullista arkiruokaa. Valmistaminen vaatii hiukan viitseliäisyyttä, joten kaalikääryleitä kannattaa tehdä isompi määrä kerralla. Kääryleiden maku paranee uudelleen lämmitettäessä tai ne voi hyvin pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Ainekset

20 kpl
1 - 1 1/2 kg (1 kpl)
keräkaalia
vettä
suolaa

Täyte

1 (100 g)
sipuli
1 rkl
400 g
sika-nauta jauhelihaa
5 dl
kaalia
1 prk (2,5 dl)
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
1 rkl
siirappia
½ tl
mustapippuria
ripaus
valkopippuria
1 tl
meiramia

Päälle

¾ dl
siirappia
50 g

Ohje

  1. Koverra kaalista kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele uloimpia lehtiä kypsymisen aikana. Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä.
  2. Valuta ja hienonna sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 - 25 kpl) työlaudalle. Säästä keitinliemi.
  3. Hienonna sipuli ja kuullota Oivariini rasvassa. Yhdistä sipuli, raaka jauheliha, hienonnettu kaali, kerma, munat ja mausteet. Sekoita huolella.
  4. Nostele täytettä kaalinlehdille n. 3 rkl. Kääri paketeiksi. Nostele kääryleet sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Käännä lehden pää alapuolelle.
  5. Anna kääryleiden ruskistua 250 asteessa n. 10 min. Lisää kääryleille siirappia ja Oivariini nokareita. Kypsennä 150 asteessa n. 1 t 30 min. Valele kääryleitä ja käännä ne kypsennyksen puolivälissä.
  6. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki

* Litteähkö, löyhä kaali on paras kaalikääryleisiin
Alkuun
Kantarellikeitto pekonikuutioiden kera
30 min
Jälkeen
Mustikkanyhtöpulla
1 h 35 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)