Kaalikääryleet tomaattikastikkeessa

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Kaalikääryleet tomaattikastikkeessa

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

2 h

Kaalikääryleet tomaattikastikkeessa ovat liettualainen versio tästä perinteisestä herkusta. Kasvisversioon voit jättää lihan pois. Tarjoile kaalikääryleet Valio Eila crème fraîchen tai laktoosittoman smetanan kera!

Ainekset

2000 g
kaalia
1 kpl
keltasipuli
½ kpl
punaista paprikaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
1 ½ dl
keitettyä riisiä
200 g
lampaan jauhelihaa
1 kpl
kananmunia
4 kpl
laakerinlehtiä
2 tl
suolaa
1 ripaus
jauhettua mustapippuria
1 tlk
paseerattua tomaattia
1 rkl
lihafondia
2 dl
vettä
1 dl

Tarjoiluun

1 dl
1 nippu
salvian lehtiä

Ohje

  1. Keitä kaalia suolatussa vedessä isossa kattilassa muutama minuutti, kuitenkin korkeintaan 5 minuuttia.
  2. Kuori kaalista hieman pehmenneet päällimmäiset lehdet (n. 6 kpl). Laita kaali takaisin veteen ja keitä muutama minuutti niin että sisemmät lehdet pehmenevät. Tarvitset n. 12 lehteä. Pilko loppu kaali pieneksi ja aseta sivuun.
  3. Anna lehtien jäähtyä hetki ja tarvittaessa poista lehdistä kovimpia kohtia veitsellä leikaten kuitenkin niin että lehti säilyy ehjänä.
  4. Kuullota silputtu sipuli ja pieneksi kuutioitu paprika pannulla voissa. Lisää jauheliha.
  5. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon keitetty riisi ja kananmuna. Sekoita.
  6. Aseta kaalinlehti alustalle ja laita päälle nokare täytettä. Taita lehti ensin kannasta, sitten sivuilta ja kääräise kääryleeksi. Tarvittaessa sido narulla.
  7. Laita padan tai wokpannun pohjalle silputtu kaali, laakerinlehdet ja viipaloidut porkkanat. Asette kaalikääryleet päälle, tarvittaessa päällekkäin.
  8. Sekoita lihafondista ja vedestä valmistettu lihaliemi ja paseerattu tomaatti kastikkeeksi. Kaada kaalikääryleiden päälle ja anna hautua liedellä kannan alla n. 1 tunti.
  9. Ota liemi talteen ja sekoita siihen crème fraîche tai smetana. Voit myös tarjoilla crème fraîchen tai smetanan nokareena kaalikääryleiden kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö