Kääretorttu punaiseen teemaan

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorum-yhteystyö

Kääretorttu punaiseen teemaan

Kääretorttu punaiseen teemaan

Reseptiyhteistyö Leivontafoorum-yhteystyö

Kääretorttu punaiseen teemaan

Leivontafoorumin joulukuun 2015 teemana oli leipoa jotain punaista. Sokerivaltakunta ideoi kääretortun tähän tunnelmaan ja pääsi palkinnoille.

9 Henkilölle
2 h
11 arvostelu

Ainekset9 n. 9 annosta

Kääretorttupohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte

1 prk viikunahilloketta
250 g Mascarpone -juustoa
2 dl Valio kermaa
1-2 rkl tomusokeria

Ohje

  1. Kääretorttupohja

  2. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun voipaperin tai leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
  4. Täyte

  5. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle viikunahilloke.  Yhdistä mascarpone, sokeri lisää joukkoon vatkattu kermavaahto. Levitä täyte hillokkeen päälle. Kääri levy voipaperia tai leivinliinaa apuna käyttäen rullaksi. Laita torttu kylmään vetäytymään noin tunniksi.
  6. Koristelu

  7. Kauli sokerimassa isoksi melko ohueksi levyksi. Nosta levy varovaisesti kääretortun päälle, muotoile tasaiseksi ja koristele - teemaan tai vuodenaikaan sopivaksi.
  8. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun voipaperin tai leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.