Kahvikehrät

Kahvikehrät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kahvikehrät

Kahvikehrät

Kahvikehrä on perinteinen vanilja-voitäytteinen kierrepulla, joka paistetaan matalareunaisessa pullavuoassa. Vuoka nappaa valuvan voi-sokeritäytteen ja mahdollistaa sen karamellisoitumisen herkullisen rapeaksi ja sitkeäksi vaniljakaramelliksi pullan pohjalle.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa / pellillinen
12 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 42 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset36 pullaa

36 pullaa
5 dl
50 g
hiivaa

tai 2 pussiakuivahiivaa
1
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 150 gValio Eila® voita

Voiteluun

kananmunaa

Täyte

150 g
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Kauli palasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota voin päälle sokerit. Kääri rullaksi ja leikkaa n. 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pullavuokiin leikkauspinta vaakatasoon. Kohota liinan alla. Voitele munalla.
  4. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.