Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahvikehrät

Kahvikehrä on perinteinen vanilja-voitäytteinen kierrepulla, joka paistetaan matalareunaisessa pullavuoassa. Vuoka nappaa valuvan voi-sokeritäytteen ja mahdollistaa sen karamellisoitumisen herkullisen rapeaksi ja sitkeäksi vaniljakaramelliksi pullan pohjalle.

Kahvikehrät
Kahvikehrät

Ainesosat

pullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 50 g
    hiivaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 1 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Eila® voi 200 g laktoositon 150 g Valio Eila® voita

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Täyte

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Kauli palasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota voin päälle sokerit. Kääri rullaksi ja leikkaa n. 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pullavuokiin leikkauspinta vaakatasoon. Kohota liinan alla. Voitele munalla.
  4. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 330 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 48,4 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search