Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kalahampurilainen

Herkullinen kalahampurilainen valmistuu joka kaupasta saatavasta pakastekalasta. Tarjoa cajunpaneroitu kalapihvi hampurilaissämpylän välissä maissisalsan kera.

Kalahampurilainen
Kalahampurilainen

Ainesosat

hampurilaista

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 hampurilaissämpylää

Kalapihvit

  • 400 g pakasteseitiä
  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl suolaa

Panerointi

  • 1 tl cajunmaustetta
  • ¾ dl korppujauhoja

Paistamiseen

Maissi-tomaattisalsa

  • 1½ dl (110 g) säilykemaissia
  • 200 g pisara- tai miniluumutomaatteja
  • 1 sitruuna (pieni)
  • 1 (100 g) sipuli tai punasipuli
  • ½ dl
    tuoretta korianteria hienonnettuna
  • Voit kokeilla myös:
  • ½ dl hienonnettua tuoretta basilikaa

Väliin

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 dl mangochutneya

Ohje

  1. Ota kala hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Kala voi olla valmistusvaiheessa kohmeista, mutta ei jäässä.
  2. Valmista ensin salsa. Valuta maissi. Lohko tomaatit. Poista sitruunasta kuori ja valkoiset osat. Kuutioi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä kaikki salsan ainekset. Jätä maustumaan.
  3. Laita sulanut tai kohmeinen kala ja lohkotut sipulit leikkuuterällä varustettuun yleis- tai monitoimikoneeseen tai blenderiin. Lisää loput kalapihvin raaka-aineet. Soseuta tasaiseksi.
  4. Muotoile murekemassa hampurilaissämpylän levyisiksi pihveiksi (8 kpl). Painele ne molemmin puolin cajun-korppujauhoseokseen. Paista pihvit kullanruskeiksi Oivariini rasvassa paistinpannulla.
  5. Sivele lämmitettyjen hampurilaissämpylöiden alapintoihin crème fraîchea ja yläpintoihin mangochutneyta. Täytä hampurilaissämpylät kalapihveillä ja maissisalsalla.
  6. Tarjoa heti ja nauti kuumana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 17,6 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search