Kalahampurilainen

Kalahampurilainen

40 min
keskitaso
148 kcal / 100g
0
1

Herkullinen kalahampurilainen valmistuu joka kaupasta saatavasta pakastekalasta. Tarjoa cajunpaneroitu kalapihvi hampurilaissämpylän välissä maissisalsan kera.

Ainekset

8 hampurilaista
8
hampurilaissämpylää

Kalapihvit

400 g
pakasteseitiä
1 (100 g)
sipuli
2
valkosipulin kynttä
½ rasiaa (à 200 g)
½ dl
korppujauhoja
1 rkl
tomaattipyreetä
½ tl
suolaa

Panerointi

1 tl
cajunmaustetta
¾ dl
korppujauhoja

Paistamiseen

Maissi-tomaattisalsa

1 ½ dl
säilykemaissia
200 g
pisara- tai miniluumutomaatteja
1 pieni
sitruuna
1 (100 g)
sipuli tai punasipuli
½ dl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Väliin

1 prk (200 g)
1 dl
mangochutneya

Ohje

  1. Ota kala hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Kala voi olla valmistusvaiheessa kohmeista, mutta ei jäässä.
  2. Valmista ensin salsa. Valuta maissi. Lohko tomaatit. Poista sitruunasta kuori ja valkoiset osat. Kuutioi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä kaikki salsan ainekset. Jätä maustumaan.
  3. Laita sulanut tai kohmeinen kala ja lohkotut sipulit leikkuuterällä varustettuun yleis- tai monitoimikoneeseen tai blenderiin. Lisää loput kalapihvin raaka-aineet. Soseuta tasaiseksi.
  4. Muotoile murekemassa hampurilaissämpylän levyisiksi pihveiksi (8 kpl). Painele ne molemmin puolin cajun-korppujauhoseokseen. Paista pihvit kullanruskeiksi Oivariini rasvassa paistinpannulla.
  5. Sivele lämmitettyjen hampurilaissämpylöiden alapintoihin crème fraîchea ja yläpintoihin mangochutneyta. Täytä hampurilaissämpylät kalapihveillä ja maissisalsalla.
  6. Tarjoa heti ja nauti kuumana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
5 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)