
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- ½ dl leivänmurua vaaleasta leivästä
- 2 kananmunaa
- 600 g nahattomia, ruodottomia kuhafileitä tai muuta kalaa
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ rkl sitruunapippuria
- 1 tl suolaa
Täyte
-
1 rasia (85/65 g)
savustettuja simpukoita
- 100 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
Voit kokeilla myös
Hollandaisekastike
- 3 keltuaista
- ½ dl vettä
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.
- Hiero leipäviipaleista siivilän läpi murua. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Paloittele kala. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää muut ainekset paitsi valkuaiset kalan joukkoon. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kalaseos ja valkuaisvaahto. Kaada kolmasosa massasta vuokaan. Asettele keskelle valutetut simpukat tai sulatetut, valutetut katkaravut. Kaada loppu massa vuokaan. Käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriiinin päälle.
- Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle.
- Valmista kastike juuri ennen tarjoilua. Vatkaa keltuaisia ja vettä paksupohjaisessa kattilassa kunnes seos saostuu. Alenna keittolevyn teho 1 - 2 asentoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa kastike kalaterriinin kanssa.
VESIHAUDE
- Laita kalaterriinivuoka isompaan uunivuokaan. Lisää isoon uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että vesi ulottuu 2/3 terriinivuoan korkeudelle. Nosta uunivuoka ritilän päälle uunin alimmalle paistotasolle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
219 kcal
Proteiini
11,1 g
Hiilihydraatti
0,9 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
10,6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa