Siirry sisältöön
Kalaterriini

Kalaterriini

Terriinillä tarkoitetaan vesihauteessa kypsennettyä mureketta, joka tarjotaan yleensä kylmänä. Terriini sopii alkuruoaksi.

Kalaterriini

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ dl leivänmurua vaaleasta leivästä
  • 2 kananmunaa
  • 600 g nahattomia, ruodottomia kuhafileitä tai muuta kalaa
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ rkl sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 1 rasia (85/65 g)
    savustettuja simpukoita

Hollandaisekastike

  • 3 keltuaista
  • ½ dl vettä
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.
  2. Hiero leipäviipaleista siivilän läpi murua. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Paloittele kala. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää muut ainekset paitsi valkuaiset kalan joukkoon. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kalaseos ja valkuaisvaahto. Kaada kolmasosa massasta vuokaan. Asettele keskelle valutetut simpukat tai sulatetut, valutetut katkaravut. Kaada loppu massa vuokaan. Käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriiinin päälle.
  4. Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle.
  5. Valmista kastike juuri ennen tarjoilua. Vatkaa keltuaisia ja vettä paksupohjaisessa kattilassa kunnes seos saostuu. Alenna keittolevyn teho 1 - 2 asentoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa kastike kalaterriinin kanssa.

VESIHAUDE

  1. Laita kalaterriinivuoka isompaan uunivuokaan. Lisää isoon uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että vesi ulottuu 2/3 terriinivuoan korkeudelle. Nosta uunivuoka ritilän päälle uunin alimmalle paistotasolle.

Vinkki

Voit tarjota kalaterriiniä myös kylmänä ruokana esim. alkupalana yrttisen kermaviilikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 11,1 g
Hiilihydraatti 1,1 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search