Kalaterriini

Kalaterriini

1 h 30 min
keskitaso
223 kcal / 100g
0
0

Terriinillä tarkoitetaan vesihauteessa kypsennettyä mureketta, joka tarjotaan yleensä kylmänä. Terriini sopii alkuruoaksi.

Ainekset

6 annosta
½ dl
leivänmurua vaaleasta leivästä
2
kananmunaa
600 g
nahattomia, ruodottomia kuhafileitä tai muuta kalaa
2 dl
2 rkl
sitruunamehua
½ rkl
sitruunapippuria
1 tl
suolaa

Täyte

1 rasia (85/65 g)
savustettuja simpukoita

Hollandaisekastike

3
keltuaista
½ dl
vettä
200 g
1 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.
  2. Hiero leipäviipaleista siivilän läpi murua. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Paloittele kala. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää muut ainekset paitsi valkuaiset kalan joukkoon. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kalaseos ja valkuaisvaahto. Kaada kolmasosa massasta vuokaan. Asettele keskelle valutetut simpukat tai sulatetut, valutetut katkaravut. Kaada loppu massa vuokaan. Käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriiinin päälle.
  4. Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle.
  5. Valmista kastike juuri ennen tarjoilua. Vatkaa keltuaisia ja vettä paksupohjaisessa kattilassa kunnes seos saostuu. Alenna keittolevyn teho 1 - 2 asentoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa kastike kalaterriinin kanssa.

Vinkki

* Voit tarjota kalaterriiniä myös kylmänä ruokana esim. alkupalana yrttisen kermaviilikastikkeen kanssa.Laita kalaterriinivuoka isompaan uunivuokaan. Lisää isoon uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että vesi ulottuu 2/3 terriinivuoan korkeudelle. Nosta uunivuoka ritilän päälle uunin alimmalle paistotasolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
20 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)