Kampasimpukkapasta

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Kampasimpukkapasta

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

30 min

Kampasimpukkapasta saa kauniin värinsä sahramista ja kurkumasta. Juhlallisesta ulkonäöstään huolimatta tämä ruoka on nopea ja vaivaton valmistaa!

Ainekset

200 g
kampasimpukoita
350 g
tagliatelle pastaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
50 g
kevätsipulia
1 tl
ruokosokeria
1 rkl
Valio eila™ Laktoositon voita
1 tl
sormisuolaa
1 tl
sahramia
½ tl
kurkumaa

Kastike

1 prk
Valio eila™ Lakt. kermaviili
2 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
1 tl
hunajaa
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
pippuria

Ohje

  1. Pastan valmistaminen

  2. Sulata kampasimpukat hitaasti huoneenlämmössä tai tarvittaessa lävikössä kylmän veden alla.
  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  4. Paista kuumalla pannulla voissa valkosipuliviipaleet ja lisää kampasimpukat sekä sokeri. Paista kampasimpukoita molemmin puolin 2-3 minuuttia.
  5. Ripottele päälle sahrami, kurkuma sekä heti perään valkoviini. Anna viinin kiehahtaa ja lisää pilkottu kevätsipuli.
  6. Pyöräytä aineksia nopeasti pannulla ja sekoita keitetty pasta joukkoon. Tarjoile heti kermaviilikastikkeen, tuoreen timjamin ja valkoviinin kera.
  7. Kastikkeen valmistaminen

  8. Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö