Kanakeitto

Kanakeitto

Kanakeitto on herkullinen kylmän talvipäivän ruoka. Tarjoa kanakeiton kanssa tuoretta vaaleaa leipää.

30 min
keskitaso
43 kcal / 100g
16
20

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½ dl
villiriisisekoitusta
5 dl
vettä
1/2 - 1 tl
suolaa
1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 rkl
2 kpl (n. 300 g)
maustamattomia broilerin rintafileitä
1 ½ l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3 200 g
perunaa
2 - 3 (250 g)
porkkanaa
½ tl
timjamia
1 pussi (200 g)
pakastemaissia
1 prk (2 dl)
1 mm (maustemitallinen)
mustapippuria
2 rkl
sweet chilikastiketta
1 ½ rkl
vaaleaa suurustejauhetta , esim. Maizena
persiljaa

Ohje

  1. Keitä villiriisisekoitus kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa paksupohjaisessa, tilavassa kattilassa.
  3. Leikkaa broilerin fileet pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan ja ruskista kevyesti.
  4. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Kuutioi perunat ja porkkanat pieniksi (1 x 1 cm) kuutioiksi ja lisää kattilaan. Keitä n. 15 min, kunnes kypsiä.
  6. Lisää timjami, pippuri, riisit, maissit, sweet chilikastike sekä ruokakerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  7. Suurusta keitto kastikesuurustepakkauksen ohjeiden mukaan.
  8. Anna makujen tasoittua hetki kannen alla ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle persiljaa.
  9. Tarjoa kanakeitto vaalean leivän tai toastien kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)