Kananugetit ja majoneesi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Kananugetit ja majoneesi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

30 min

Kanakori, tuo huoltoasemien klassikko. Onneksi kaiken voi tehdä itse paremmin! Itsetehdyt kananugetit ovat rapsakoita ulkopinnalta ja kana sisältä mehukasta. Kokoa jokaiselle ruokailijalle oma kanakori. Dippaa kotitekoiset ranskalaiset itsetehtyyn majoneesiin tai ketsuppiin. Herkuttele tietäen samalla mitä syöt!

Ainekset

Kananugetit

700 g
kanafileitä
2 kpl
kananmunia
1 dl
korppujauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
paprikajauhetta
2 dl
rypsiöljyä

Majoneesi

2 kpl
kananmunia (keltuainen)
½ tl
vahvaa sinappia
1 ½ dl
oliiviöljyä
1 ½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Kananugettien valmistus

  2. Leikkaa kanafileet paloiksi.
  3. Laita lautasille leivitysaineet. Pyörittele filepalat ensin vehnäjauhossa, kasta sitten kananmunaan, ja viimeiseksi pyörittele korppujauhoissa.
  4. Kuumenna öljy kattilassa, padassa tai korkeareunaisessa pannussa.
  5. Paista nugetteja kahdessa erässä reilussa öjyssä n. 5 minuuttia tai kunnes kana on kypsää sisältä. Hiljennä lämpöä jos nugetit tummuvat liian nopeasti.
  6. Majoneesin valmistus

  7. Vatkaa keltuaiset ja sinappi sekaisin.
  8. Lisää öljyä ensin tipottain samalla kokoajan vatkaten. Jatka lisäämistä ohuena nauhana.
  9. Lisää lopuksi ruokalusikallinen puristettua sitruunamehua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö