Kanelitortut ja vaniljatortut

Kanelitortut ja vaniljatortut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kanelitortut ja vaniljatortut

Kanelitortut ja vaniljatortut

Kaikkien tuntemaan joulutorttuun voi hakea vaihtelua niin täytteen kuin erilaisten muotojenkin avulla. Kokeile paistamiseen soveltuvaa kanelikreemiä tai vaniljakreemiä perinteisen luumumarmeladin sijaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa / pellillinen
10 min
sulatus
1 h
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 torttua

8 torttua
500 g
voitaikinalevyjä
n. ½ prk (à 200 g)
n. ½ prk (à 200 g)

Voiteluun ja viimeistelyyn

kananmunaa
tomusokeria

Ohje

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan. (Taikinalevyjä on pakkauksessa valmistajasta riippuen neljä tai viisi kappaletta.) Leikkaa levyt kahteen osaan.
  2. Huom. Vielä hieman kohmeisten levyjen käsittely on helpompaa kuin täysin sulaneiden, etenkin kukkatorttuja tehtäessä.
  3. Tähtitortut

  4. Tee viillot joko kulmittain suoraan neliöiden kärjestä (teräväkärkiset tähdet) tai hieman kulmien alapuolilta (tylppäkärkiset tähdet). Nosta joka toinen terävä kulma keskelle ja paina kevyesti.
  5. Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
  6. Kukkatorttu

  7. Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita kulmareunat tortun keskelle.
  8. Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
  9. Neliötorttu

  10. Voitele neliön mallinen torttulevy. Pursota tai lusikoi kreemisilmä taikinaruudun keskelle.
  11. Paistaminen ja viimeistely

  12. Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, 10 - 15 min, tortun mallista riippuen.
  13. Jos haluat torttuihin tomusokeriviimeistelyn, sirota se vasta täysin jäähtyneiden torttujen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
367 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.