Käpykakku

Käpykakku

Käpykakku on perinteinen juhlapöytien leivonnainen, joka on viime vuosina jäänyt uusien suosikkien varjoon.

1 h 35 min
keskitaso
242 kcal / 100g
1
0

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
1 dl
luumumarmeladia
1 prk (200 g)

Kostutus

n. 1 dl
Valio maitoa
tai Valio omenatäysmehua

Kuorrutus

1 rkl
kaakaojauhetta
½ dl
tomusokeria
1 rasia (200 g)
100 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet seoksena vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa jäähtyneenä.
  2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut täytteen ainekset.
  3. Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta kävyn muotoinen kakku. Halkaise se kolmeen osaan. Kostuta alin osa ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Viipaloi yli jäävät reunapalat ja asettele noin puolet viipaleista keskelle korotukseksi, ne tekevät kakusta kuperan. Kostuta myös korotuspaloja. Täytä seuraava kakkulevy samalla tavalla. Kostuta päällimmäinen kakkulevy alapuolelta ja nosta päälle. Muotoile kakkua kevyesti käsillä painellen. Tasoita tarvittaessa reunat.
  4. Valmista kuorrutus. Siivilöi keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Sulata suklaa mikrossa, sekoita huolellisesti tuorejuustoseokseen. Levitä kuorrutus veitsellä tai lastalla kakun päälle. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, anna kovettua hetki jääkaapissa.
  5. Tee kuorrutukseen kävyn suomut esim. veitsen kärjellä. Voit halutessasi ripotella päälle suklaarouhetta tai asetella esim. mantelilastuja kävyn suomuiksi.

Vinkki

Mikäli paistat kakkupohjan pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)