
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 dl luumumarmeladia
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
n. 1 dl Valio omenatäysmehua
Voit kokeilla myös -
Kuorrutus
- 1 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl tomusokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- 100 g taloussuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet seoksena vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa jäähtyneenä.
- Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut täytteen ainekset.
- Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta kävyn muotoinen kakku. Halkaise se kolmeen osaan. Kostuta alin osa ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Viipaloi yli jäävät reunapalat ja asettele noin puolet viipaleista keskelle korotukseksi, ne tekevät kakusta kuperan. Kostuta myös korotuspaloja. Täytä seuraava kakkulevy samalla tavalla. Kostuta päällimmäinen kakkulevy alapuolelta ja nosta päälle. Muotoile kakkua kevyesti käsillä painellen. Tasoita tarvittaessa reunat.
- Valmista kuorrutus. Siivilöi keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Sulata suklaa mikrossa, sekoita huolellisesti tuorejuustoseokseen. Levitä kuorrutus veitsellä tai lastalla kakun päälle. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, anna kovettua hetki jääkaapissa.
- Tee kuorrutukseen kävyn suomut esim. veitsen kärjellä. Voit halutessasi ripotella päälle suklaarouhetta tai asetella esim. mantelilastuja kävyn suomuiksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
239 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
31,5 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa