Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Käpykakku

Käpykakku on perinteinen juhlapöytien leivonnainen, joka on viime vuosina jäänyt uusien suosikkien varjoon.

Käpykakku
Käpykakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Kostutus

Kuorrutus


Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet seoksena vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa jäähtyneenä.
  2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut täytteen ainekset.
  3. Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta kävyn muotoinen kakku. Halkaise se kolmeen osaan. Kostuta alin osa ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Viipaloi yli jäävät reunapalat ja asettele noin puolet viipaleista keskelle korotukseksi, ne tekevät kakusta kuperan. Kostuta myös korotuspaloja. Täytä seuraava kakkulevy samalla tavalla. Kostuta päällimmäinen kakkulevy alapuolelta ja nosta päälle. Muotoile kakkua kevyesti käsillä painellen. Tasoita tarvittaessa reunat.
  4. Valmista kuorrutus. Siivilöi keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Sulata suklaa mikrossa, sekoita huolellisesti tuorejuustoseokseen. Levitä kuorrutus veitsellä tai lastalla kakun päälle. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, anna kovettua hetki jääkaapissa.
  5. Tee kuorrutukseen kävyn suomut esim. veitsen kärjellä. Voit halutessasi ripotella päälle suklaarouhetta tai asetella esim. mantelilastuja kävyn suomuiksi.

Vinkki

Mikäli paistat kakkupohjan pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 239 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 31,1 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search