Karamellisoidut perunat

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Karamellisoidut perunat

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

10 min

Karamellisoidut perunat sopivat skandinaaviseen joulupöytään. Tanskassa karamellisoidut perunat syödään possun seurana.

Ainekset

1000 g
pieniä perunoita
2 rkl
ruokosokeria
1 nippu
tuoretta persiljaa silputtuna
1 ripaus
suolaa
50 g

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen viittä vaille kypsiksi.
  2. Ruskista voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä.
  3. Lisää perunat. Kääntele, kunnes perunat ovat saavat väriä (noin 5 minuuttia).
  4. Lisää sokeri. Paista vielä hetken ajan, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu.
  5. Ota perunat liedeltä. Lisää persiljasilppu, ja mausta suolalla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö