Karibialainen salaatti

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Karibialainen salaatti

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Vohvelikuoreen aseteltu salaatti vie makumatkalle Karibialle. http://terhinkeittiossa.blogspot.fi

Ainekset

Vohvelikuori:

2 kpl
kananmunaa
3 rkl
Valio voi sitruuna laktoositon
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 dl

Salaatti:

14 kpl
jättikatkaravun pyrstöjä
15 g
Valio voi valkosipuli laktoositon
15 g
Valio voi sitruuna laktoositon
rypsiöljyä
½ kpl
punainen chilipalko
1 tl
suolaa
½ kpl
mango
½ kpl
avokado
2 kpl
cosmopolitan-salaatin lehteä
sitruunanmehua

Ohje

  1. Vohvelikuori

  2. Vatkaa kananmunat ja sekoita joukkoon sula sitruunavoi, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää joukkoon kevytmaitoa kunnes taikina on sopivan juoksevaa että se levittyy hyvin vohveliraudalle. Paista mielellään pyöreällä vohveliraudalla ympyrän muotoisia ohuita vohveleita. Ota vohveli muovilastalla raudasta ja levitä se ylösalaisin olevan keskikokoisen kulhon päälle. Muotoile leivinliinan avulla kupin malliseksi noin 15 sekunnin ajan. Nosta ritilälle kuivumaan.
  3. Salaatti

  4. Laita pannulle sitruuna- ja valkosipulivoi sekä rypsiöljyä sen verran että pohja peittyy. Lisää joukkoon puolikkaasta chilipalkosta puolet pieneksi hakattuna. Lisää suola. Kuutioi mango ja avocado pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös chili. Purista joukkoon sitruunamehua. Ota jättikatkaravun pyrstöt pakkasesta ja sulata kylmässä vedessä. Laita pannu lämpiämään ja kun se on kuuma, lisää joukkoon valutetut jättikatkaravun pyrstöt. Sekoittele välillä. Kun pyrstöt kypsyvät kasaa salaattipohja. Laita yhden vohvelikuoren sisään cosmopolitan-salaatin lehti. Kasaa toiseen reunaan avokado-mangosalaatti ja lisää jättikatkaravun pyrstöt toiseen reunaan. Voit koristella annoksen vielä avokadon ja mangon siivuilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö