Siirry sisältöön
Karibian jättikatkarapu-chiliriisi

Karibian jättikatkarapu-chiliriisi

Karibian tuliset ja hedelmäiset maut muodostavat herkullisen kokonaisuuden. Chili, mango ja lime sävyttävät vahvasti tätä äyriäis-riisiruokaa.

Karibian jättikatkarapu-chiliriisi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g jättikatkaravun pyrstöjä

Limekastike

  • 2 limeä
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ½ tl kurkumaa
  • 2 rkl hummerifondia
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia

Chiliriisi

  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl hummerifondia

Mangosalsa

  • 1 kypsä mango
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 limeä
  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

  1. Kuori rapujen pyrstöt.
  2. Valmista limekastike, chiliriisi ja mangosalsa. Kokoa tarjoiluvadille.

Limekastike

  1. Pese limet. Raasta niiden kuori ja purista mehu. Lisää kattilaan kerman joukkoon. Mausta kurkumalla ja fondilla.
  2. Keitä kasaan niin, että kolmas osa on haihtunut pois ja kastike on paksuuntunut.
  3. Viimeistele ruohosipulilla.

Chiliriisi

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna.
  2. Kuullota chili ja sipuli voissa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki.
  3. Lisää vesi ja fondi, kiehauta. Anna riisin hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla.

Mangosalsa

  1. Kuori ja kuutioi mango. Kuori sipuli ja hienonna.
  2. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Pese limet. Raasta kuori ja purista mehu.
  3. Yhdistä kaikki aineet. Ripauta päälle suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 109 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search