Karitsan potka

Karitsan potka

16 h 45 min
helppo
152 kcal / 100g
3
16

Karitsan potkasta saa helposti mehevää, mureaa ja maukasta juhlaruokaa. Hitaasti kypsyvänä luullisena ruhonosana se ottaa aikansa, mutta lopputulos palkitsee ruokapöydässä.

Ainekset

6 annosta
6 (n. 2,4 kg)
karitsan potkaa

Marinadi

5 dl
2 tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
tuoretta rosmariinia

Kypsennykseen

2 tl
sormisuolaa
1 - 2 rkl
3 (n. 400 g)
sipulia
6
valkosipulin kynttä
10
kokonaista maustepippuria
10
kokonaista mustapippuria
4
laakerinlehteä

Rosmariinikylpy

1 dl
tuoretta rosmariinia
50 g

Ohje

  1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään, rosmariini hienonnettuna. Laita potkat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Pyyhi potkista marinadi pois. Mausta suolalla ja ruskista potkat kuumalla pannulla Oivariini rasvassa.
  3. Asettele potkat uunivuokaan. Kuori ja lohko sipulit. Lisää kaikki aineet potkien joukkoon.
  4. Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 4 tuntia tai kunnes potkat ovat kypsyneet. Valele potkia puolen tunnin välein paistoliemellä.
  5. Anna potkien vetäytyä vuoassa folion alla n. 15 min.
  6. Rosmariinikylpy

  7. Siivilöi paistoliemi ja keitä sitä kasaan kattilassa, kunnes jäljellä on n. 1 dl. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu rosmariini. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä n. 15 min.
  8. Valele rosmariinikylpy karitsan potkien päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)