Kasvis-linssipiirakka

Kasvis-linssipiirakka

55 min
keskitaso
169 kcal / 100g
9
7

Tämä linssipitoinen, ruokaisa piirakka tehdään jauhelihan sijaan kasvisversioksi käyttämällä Mifu ruokaraetta. Valmista piirakka iltapalaksi tai rentoihin illanistujaisiin. Paksu ja mehevä pohja sopii hyvin runsastäytteiseen piirakkaan.

Ainekset

8 annosta

Pohja

125 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
½ dl
kylmää vettä

Täyte

1 tlk (310 g)
kypsiä säilykelinsseja , esim. Bonduelle
1
punainen paprika
300 g
tomaattia
½ (125 g)
purjoa
1 pkt (330 g)
1 tl
basilikaa
½ tl
suolaa
2 dl
1
kananmuna
1 dl

Paistamiseen

Ohje

  1. Pohja

  2. Nypi huoneenlämpöinen voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaksi. Lisää juustoraaste ja vesi.
  3. Painele taikina ison ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 10 min.
  4. Täyte

  5. Laita linssit siivilään valumaan. Paloittele paprika ja tomaatit. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi.
  6. Kuullota paprika ja purjo kevyesti voissa paistinpannulla. Lisää tomaatit, linssit ja Mifu ruokarae. Paista kunnes enin neste on höyrystynyt. Mausta basilikalla ja suolalla.
  7. Kaada kasvikset piiraspohjan päälle. Valuta päälle keskenään sekoitettu kerma-munaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  8. Kypsennä piirakkaa vielä 20 - 25 min.
  9. Tarjoa iltapalapiirakkana tai pääruokana salaatin kanssa.
  10. Katso videolta vinkkejä Mifun käyttöön:

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
11 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
89 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)