Kasvischili

Kasvischili

30 min
keskitaso
80 kcal / 100g
1
0

Ruokaisa kasvischili on makurikas noin puolessa tunnissa valmistuva ruoka. Tulisuutta ruokaan antaa chili, jonka vahvuutta voit säädellä oman maun mukaan. Ruokaisuutta ja proteiinia saadaan kasvisateriaan Mifu ruokarakeella.

Ainekset

4 annosta
500 g
kiinteää perunaa
200 g
porkkanaa
1
paprika
1
sipuli
100 g
vihreitä pakastepapuja
½ - 1
punainen chilipalko , huom. vahvuus
2 rkl
1 rkl
tomaattipyreetä
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 pkt (330 g)
1 ruukku
tuoretta korianteria tai muuta yrttiä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele porkkanat kooltaan perunapaloja pienemmiksi, niin juurekset kypsyvät samassa ajassa.
  2. Kuumenna 3 dl vettä ja 1/2 tl suolaa isossa kattilassa. Lisää juurekset. Keitä kannen alla 10 min. Kasvisten tulee jäädä hieman raaoiksi.
  3. Paloittele sillä aikaa paprika ja lohko sipuli. Leikkaa pavut lyhemmiksi paloiksi. Halkaise chili, poista simenet ja viipaloi tai hienonna.
  4. Valuta juurekset kannen avulla.
  5. Lisää Oivariini, kasvikset ja tomaattipyree juuresten joukkoon. Mausta sokerilla ja suolalla. Paista muutama min. Lisää Mifu ruokarae ja jatka kypsentämistä vielä 5 - 10 min.
  6. Viimeistele ruoka hienonnetulla korianterilla tai esim. persilja-ruohosipulisilpulla.
  7. Tarjoa kasvischili tuoreen leivän tai lisukeriisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
3 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)