Kasviskastike

Kasviskastike

15 min
helppo
81 kcal / 100g
4
5

Helppotekoinen ja maukas kasviskastike sopii pääruoaksi perunan, riisin tai pastan kanssa tarjottuna. Se maistuu myös lisukekastikkeena monenlaisen ruoan kanssa: lihan, kalan, kanan tai muiden kasvisten kera.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 rkl
300 g
kesäkurpitsaa karkeana raasteena
200 g
porkkanaa karkeana raasteena
1
luomukasvisliemikuutio
tai suolaa
1 rkl
vehnäjauhoja
1 prk (3 dl)
1 dl
vettä
1 dl
hienonnettua persiljaa , ruohosipulia tai tilliä
2 tl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuumenna voi paistokasarissa tai isossa kattilassa. Lisää raasteet. Paista n. 3 min välillä sekoittaen. Murenna joukkoon liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
  2. Ripottele päälle vehnäjauho. Sekoita hetki.
  3. Lisää ruokakerma, vesi ja yrtti. Sekoita. Anna kiehua pari min.
  4. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoa kalan, broilerin tai kasvisten kastikkeena. Voit yhdistää kastikkeen myös pastan kanssa ja tarjota juustoraasteen kera.

Vinkki

Valitse yrtti ateriakokonaisuuden mukaan, esim. kalalle ja äyriäisille tilli, lihalle persilja jne.Jos pidät juoksevammasta kastikkeesta, puolita vehnäjauhon määrä tai notkista lopussa tilkkasella vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)