Kasviskastike

Kasviskastike
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kasviskastike

Kasviskastike

Helppotekoinen ja maukas kasviskastike sopii pääruoaksi perunan, riisin tai pastan kanssa tarjottuna. Se maistuu myös lisukekastikkeena monenlaisen ruoan kanssa: lihan, kalan, kanan tai muiden kasvisten kera.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 rkl
300 g
kesäkurpitsaa karkeana raasteena
200 g
porkkanaa karkeana raasteena
1
luomukasvisliemikuutio

tai 1 tlsuolaa
1 rkl
vehnäjauhoja
1 prk (3 dl)
1 dl
vettä
1 dl
hienonnettua persiljaa , ruohosipulia tai tilliä
2 tl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuumenna voi paistokasarissa tai isossa kattilassa. Lisää raasteet. Paista n. 3 min välillä sekoittaen. Murenna joukkoon liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
  2. Ripottele päälle vehnäjauho. Sekoita hetki.
  3. Lisää ruokakerma, vesi ja yrtti. Sekoita. Anna kiehua pari min.
  4. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoa kalan, broilerin tai kasvisten kastikkeena. Voit yhdistää kastikkeen myös pastan kanssa ja tarjota juustoraasteen kera.
Vinkki

Vinkki

Valitse yrtti ateriakokonaisuuden mukaan, esim. kalalle ja äyriäisille tilli, lihalle persilja jne.Jos pidät juoksevammasta kastikkeesta, puolita vehnäjauhon määrä tai notkista lopussa tilkkasella vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›