Kasvismunakas

Kasvismunakas

25 min
helppo
108 kcal / 100g
0
0

Käytä munakkaan nesteenä maustettua ruokakermaa ja saat munakkaaseen uutta makua.

Ainekset

2 annosta

Kasvisseos

2 rkl
puolikas (100 g)
paprika , oranssi
1 (100 g)
sipuli
puolikas (150 g)
parsakaali
½ tl
suolaa

Munaseos

4
kananmunaa
1 dl (à 2,5 dl)
2 rkl
tomaattipyreetä
½ tl
paprikajauhetta

Pinnalle

1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa parsakaalin nuput pienempiin paloihin.
  2. Kuullota kasviksia Oivariini rasvassa n. 7 min paistinpannulla (n. 24 cm). Mausta suolalla. Ota kolmannes kasviksista sivuun.
  3. Sekoittele ja paista keskilämmöllä n. 7 min tai kunnes kypsiä. Mausta.
  4. Yhdistä munat, ruokakerma ja mausteet. Sekoita seosta haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
  5. Kaada munaseos pannulle olevien kasvisten päälle kuumalle pannulle. Pannu saa olla aluksi kuuma, mutta vähennä lämpöä tässä vaiheessa. Vedä kypsyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä. Ripottele loput kasvikset munakkaan pinnalle. Peitä munakas hetkeksi kannella.
  6. Viimeistele munakas yrttisilpulla. Tarjoa iltapalana tai kevyenä lounaana salaatin kanssa.

Vinkki

* Munakasmassasta voit valmistaa myös kaksi pienempää munakasta käyttäen munakaspannua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)