Kasvismunakas

Kasvismunakas
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kasvismunakas

Kasvismunakas

Käytä munakkaan nesteenä maustettua ruokakermaa ja saat munakkaaseen uutta makua.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset2 annosta

2 annosta

Kasvisseos

2 rkl
puolikas (100 g)
paprika , oranssi
1 (100 g)
sipuli
puolikas (150 g)
parsakaali
½ tl
suolaa

Munaseos

4
kananmunaa
1 dl
2 rkl
tomaattipyreetä
½ tl
paprikajauhetta

Pinnalle

1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Paloittele paprika. Leikkaa parsakaalin nuput pienempiin paloihin.
  2. Kuullota kasviksia Oivariini rasvassa n. 7 min paistinpannulla (n. 24 cm). Mausta suolalla. Ota kolmannes kasviksista sivuun.
  3. Yhdistä munat, ruokakerma ja mausteet. Sekoita seosta haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
  4. Kaada munaseos pannulle olevien kasvisten päälle kuumalle pannulle. Pannu saa olla aluksi kuuma, mutta vähennä lämpöä tässä vaiheessa. Vedä kypsyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä.
  5. Ripottele loput kasvikset munakkaan pinnalle. Peitä munakas hetkeksi kannella.
  6. Viimeistele munakas yrttisilpulla. Tarjoa iltapalana tai kevyenä lounaana salaatin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Munakasmassasta voit valmistaa myös kaksi pienempää munakasta käyttäen munakaspannua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.