Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka

1 h
helppo
179 kcal / 100g
2
2

Katkaravut ja kasvikset täyttävät tämän suolaisen piirakan. Tarjoa se raikkaan salaatin kanssa vaikka lounaaksi, iltapalaksi tai nosta se tarjolle buffetpöytään. Pohjassa käytetty perunasosejauhe tuo uutta makua perinteiseen piirakkaan.

Ainekset

8 annosta

Pohja

3 ¼ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunasosejauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
75 g
1 ½ dl
kylmää vettä

Täyte

150 g
katkarapuja sulatettuna
1
sipuli
100 g
purjosipulia
1 ((n. 200 g))
punainen paprika
1 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
75 g
1
kananmuna
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille .
  2. Laita katkaravut lävikköön valumaan. Hienonna sipuli, leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi paprika.
  3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota siinä sipuli, purjo ja paprika. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä hieman jäähtynyt kasviseos ja katkaravut piirakan pohjalle.
  5. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, juustoraaste, muna ja persilja kulhossa. Kaada tasaisesti täytteen päälle.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 - 35 min.
  7. Tarjoa lämpimänä maukkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
10 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
124 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)