Katkarapurisotto

Katkarapurisotto

Risotto sopii arkeen ja juhlaan. Käytä risoton valmistuksessa siihen soveltuvaa riisilajiketta (esim. arborio tai carnaroli) hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

25 min
keskitaso
130 kcal / 100g
2

Ainekset5 annosta

5 annosta
3 rkl
1 - 2
valkosipulin kynttä
3 dl
risottoriisiä
8 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
sitruunapippuria
1 prk (150 g)
1 pussi (180 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu
1 pussi (200 g)
herneitä
suolaa
mustapippuria myllystä

Päälle

75 - 100 g
parmesaania

Ohje

  1. Sulata Oivariini kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Kaada riisi kattilaan ja sekoittele kunnes riisi on kuultavaa.
  2. Lisää joukkoon kalalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntuma jäljellä. Anna kiehua miedolla lämmöllä yht. 15 - 20 min. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää.
  3. Mausta sitruunamehulla ja -pippurilla. Lisää joukkoon crème fraîche ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja kuumenna nopeasti, etteivät ne sitkisty.
  5. Lisää risottoannosten päälle juustolastuja. Voit vuolla lastuja esim. perunankuorintaveitsellä.
  6. Tarjoa heti alku- tai pääruoaksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›