Siirry sisältöön
Katkarapusandwichit

Katkarapusandwichit

Hyvä sandwich tarvitsee mehevän täytteen. Tässä ohjeessa voilevät täytetään katkaravuilla ja ne voi tarjota kolmioleipinä tai pienempinä cocktailpaloina. Jos kaikkea täytettä ei halua leipiin käyttää, sopii se myös esim. uuniperunoiden kanssa tarjottavaksi.

Katkarapusandwichit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (180-200 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)
  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 16 viipaletta ruispaahtoleipää ja/tai vaaleaa paahtoleipää

Ohje

  1. Laita sulaneet katkaravut siivilään valumaan.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hetki, kunnes seos on tasaista.
  3. Lisää hienonnettu sipuli, tilli, sitruunamehu, pippuri ja suola. Sekoita.
  4. Hienonna valutetut katkaravut veitsellä. Lisää täytteeseen.
  5. Poista leivistä sahalaitaisella veitsellä reunat.
  6. Laita puolet leivistä työpöydälle. Levitä niiden päälle täytettä.
  7. Paina loput leivät kansiksi. Puolita leivät ja tarjoa kolmioleivät tuoreen salaatin kanssa.

MINISANDWICHIT

  1. Puolita kolmioleivät vielä kerran. Näin saat 32 minisandwichiä.
  2. Laita halutessasi cocktailtikut minisandwicheihin. Voit myös pujottaa tikkuihin ensin kasviksia, esim. puolitettuja kirsikkatomaatteja, kokonaisia kapriksia tai kurkkua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 17,4 g
Rasva 8,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search