Kaura-omenasämpylät

Kaura-omenasämpylät

1 h 27 min
keskitaso
178 kcal / 100g
0
1

Keitä kerralla puuroa enemmän ja käytä se sämpylätaikinaan. Saat ihanan kauraisia sämpylöitä välipalaksi ja keittojen seuraksi. Omenasose mehevöittää sämpylät.

Ainekset

30 kpl
2 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 prk (200 g)
5 dl
kaurapuuroa
2 dl
makeuttamatonta omenasosetta
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
sokeria
½ dl
n. 13 dl
sämpyläjauhoja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kermaviili, kaurapuuro, omenasose, suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi. Laita leivinpaperille uunipelleille, jätä kohoamisvaraa. Kohota liinan alla.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kypsiksi, 12 - 14 min.
  4. Tarjoa Oivariini levitteen kanssa.

Vinkki

Voit käyttää taikinassa tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa. Puuron paksuus / löysyys vaikuttaa hiukan jauhojen määrään. Pehmeähköstä taikinasta tulee kuohkeita ja pehmeitä sämpylöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)