Kaura-omenasämpylät

Kaura-omenasämpylät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kaura-omenasämpylät

Kaura-omenasämpylät

Keitä kerralla puuroa enemmän ja käytä se sämpylätaikinaan. Saat ihanan kauraisia sämpylöitä välipalaksi ja keittojen seuraksi. Omenasose mehevöittää sämpylät.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
12 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 27 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset30 kpl

30 kpl
2 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 prk (200 g)
5 dl
kaurapuuroa
2 dl
makeuttamatonta omenasosetta
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
sokeria
½ dl
n. 13 dl
sämpyläjauhoja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kermaviili, kaurapuuro, omenasose, suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi. Laita leivinpaperille uunipelleille, jätä kohoamisvaraa. Kohota liinan alla.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kypsiksi, 12 - 14 min.
  4. Tarjoa Oivariini levitteen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää taikinassa tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa. Puuron paksuus / löysyys vaikuttaa hiukan jauhojen määrään. Pehmeähköstä taikinasta tulee kuohkeita ja pehmeitä sämpylöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›