Kaurapuuro & cashewtahna

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Kaurapuuro & cashewtahna

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

45 min

Täyteläisen maitoon keitetyn kaurapuuron kanssa nautitaan tuoreita hedelmiä ja marjoja sekä itsetehtyä cashewtahnaa. Ohje löytyy myös Tiskivuoren emäntä -blogista.

Ainekset

Kaurapuuro

5 dl
2 ¼ dl
suuria kaurahiutaleita
sormisuolaa

Cashewtahna

150 g
cashewpähkinää
sormisuolaa
2 rkl
öljyä
loraus juoksevaa hunajaa

Lisäksi

banaania
tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Cashewtahna

  2. Aloita cashewtahnan valmistus. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paahda pähkinöitä leivinpaperilla päällystetyllä uuninpellillä uunin keskitasolla 15 minuutin ajan.
  3. Aja pähkinät tasaiseksi massaksi tehosekoitinta tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Tässä menee tovi, aluksi pähkinät menevät jauhoisiksi, mutta massa muuttuu tahnamaiseksi pidemmän sekoittamisen seurauksena.
  4. Lisää joukkoon ripaus sormisuolaa sekä öljyä notkistamaan tahnaa. Halutessasi mausta tahna hunajalla ja sekoita kertaalleen.
  5. Puuro

  6. Mittaa maito ja kaurahiutaleet kattilaan, ja hauduta 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Mausta puuro lopuksi suolalla.
  7. Tarjoile banaaniviipaleiden, vadelmien ja cashewtahnan kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Sinua saattaisi kiinnostaa myös