Keitto paahdetusta juuriselleristä ja omenasta

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Keitto paahdetusta juuriselleristä ja omenasta

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Omenainen juurisellerikeitto pakkaspäivään. http://kokitjapotit.blogspot.fi/

Ainekset

600 g
juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 kpl
keskikokoista omenaa (esim. Pink Lady)
8 dl
kasvislientä
2 ½ dl
Valio Crea® ruokakerma AURA® sinihomejuusto UHT laktoositon
ripaus muskottipähkinää
sitruunamehua
(suolaa)

Ohje

  1. Kuori sipuli sekä juuriselleri. Lohko kasvikset reiluiksi paloiksi ja laita uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle suolaa sekä oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja saaneet väriä.
  2. Kuori omenat kasvisten paahtuessa. Lohko omenat ja poista siemenkodat. Laita kattilaan omenat, kuorittu ja pienitty valkosipulinkynsi, paahdetut kasvikset sekä kasvisliemi. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes myös omenat ovat kypsiä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Sekoita ja ohenna tarvittaessa kasvisliemellä. Mausta ripauksella muskottipähkinää, sitruunamehulla sekä tarvittaessa suolalla. Sitruunamehun sijasta hapoksi sopii myös tilkka omenaviinietikkaa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö