Kermainen kookosriisi

Kermainen kookosriisi

Lempeän täyteläinen kookosriisi maistuu lisukeruokana niin lihalle, kalalle kuin kasviksille. Helppotekoinen, kauniin valkoinen kookosriisi on oiva valinta myös kulhoruokien pohjaksi. Kokeile ja ihastu.

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 dl
vettä
½ tl
suolaa
3 dl
jasmiiniriisiä
1 prk (2,5 dl)
paahdettua sipulia

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja suola. Lisää riisit, sekoita. Anna kiehua muutama min.
  2. Lisää kermainen kookos. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna riisin kypsyä alhaisella lämmöllä hiljaa kiehuen 10 min, sekoita välillä.
  3. Sammuta liesi ja anna riisin tekeytyä vielä 10 min.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai paahdetun sipulin kanssa esim. kana-, liha- tai kasvisruokien lisukkeena tai aasialaisten kulhoruokien pohjana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
3 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
3 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)