Kermainen lehtikaalikeitto

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Kermainen lehtikaalikeitto

Kermainen lehtikaalikeitto

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Kermainen lehtikaalikeitto

Hurjasti C-vitamiinia, reippaasti rautaa, karoteenia, proteiinia; lehtikaalista löytyy. Se, jos mikä on versio pinaattikeitosta, jonka maustaa Valio Crea ruokakermojen uutuusmaku Kolme Yrttiä. http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2014/02/kanaa-mustapapuja-lehtikaalta.html

4 Henkilölle
30 min
11 arvostelu

Ainekset4 n. 4 annosta

1 kpl
Sipuli pilkottuna
6 kpl
Lehtikaalin lehteä ruodittuna
2 ½ dl
Valio Crea 3 yrttiä ruokakerma
1 l
vettä
2 rkl
Valio voita
Suolaa, pippuria

Ohje

  1. Lämmitä kattilan pohjalla voi ja kuullottele sipulia miedolla lämmöllä pari minuttia. Lisää lehtikaali ja jatka pehmittelyä. Parin minuutin kuluttua voit lisätä mukaan veden ja antaa kiehua hiljoilleen n. 15 minuuttia. Soseuta lehtikaali sauvasekottimella ja lisää sen jälkeen Valio Crea Kolme Yrttiä ruokakerma. Kuumenna ja tarkista vielä suola ja pippuri. Tarjoilin keiton paahdetun ruisleipäpalan päälle asetulle uppomunalle. Siihen passaa hyvin tietenkin myös tavallinen keitetty muna.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.