Kermainen sienirisotto

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Kermainen sienirisotto

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

45 min

Tämä takuuvarma sienirisotto on höystetty ranskankermalla, joka antaa risotolle täyteläisen kastikkeen.

Ainekset

4 kpl
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
sieniä
4 dl
risottoriisiä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 ¼ l
kiehuvaa vettä
1 rkl
100 g
100 g
1 ½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko myös sienet kuutioiksi. Kuullota sipuleita öljyssä parin minuutin ajan ja lisää sitten sienet. Paista kunnes ylimääräinen neste on haihtunut sienistä.
  2. Lisää riisi sipulien ja sienten joukkoon ja paista kuumalla lämmöllä pari minuuttia välillä käännellen. Lisää kasvisliemikuutio ja etikka.
  3. Vähennä hiukan pannun lämpöä ja lisää vettä joukkoon pieninä erinä. Sekoita ja anna veden imeytyä riisiin. Kypsennä noin 25 minuuttia.
  4. Nosta kypsä riisi pois lämmöltä ja lisää joukkoon voi, raastettu juusto sekä ranskankerma.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile hienoksi raastetun juuston kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö