Kermalikööri-kinuskijuustokakku

Kermalikööri-kinuskijuustokakku

4 h 40 min
keskitaso
350 kcal / 100g
3
6

Hyydytettävä kinuskijuustokakku maustuu aikuiseen makuun Baileys kermaliköörillä. Kakun näyttävä ja hieman villi kahden kinuskin koristelu on helppo valmistaa sulatejuustopohjaan - luit aivan oikein. Kokeile!

Ainekset

14 annosta

Pohja

75 g
175 g
keksejä , esim. Bastogne

Täyte

5
liivatelehteä
1 prk (3,3 dl)
3 rasiaa (à 200 g)
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl
kermalikööriä , Baileys

Kahden maun kinuski

1 prk (250 g)
2 ½ dl
fariinisokeria
½ dl
kermalikööriä , Baileys
50 g
tummaa suklaata

Pinnalle

80 g
paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa samalla vatkaimella tuorejuusto ja vaniljasokeri.
  5. Kuumenna 1 dl likööriä kiehuvaksi. Valuta liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan likööriin. Lisää joukkoon loppu (1 dl) likööri. (Voit myös kiehauttaa koko määrän kermalikööriä kerralla, jolloin alkoholin maku on kakussa miedompi.)
  6. Lisää seos tuorejuustoon samalla vatkaimella sekoittaen.
  7. Sekoita joukkoon kermavaahto.
  8. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi.
  9. Kun kakku on hyytynyt, lisää pinnalle paahdetut mantelilastut ja valmista kinuski.
  10. Kahden maun kinuski

  11. Kuumenna Koskenlaskija ja fariinisokeri kattilassa. Keitä n. 4 min sekoitellen.
  12. Kaada puolet toiseen kattilaan. Sulata toiseen kastikkeeseen paloiteltu suklaa ja nosta liedeltä. Lisää toiseen likööri. Keitä liköörikinuskia kunnes seos on paksuhkon siirapin oloista (jähmettyy jäähtyessään).
  13. Anna kinuskien jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen lisäämistä kakulle. Kinuski on helpoin pursottaa esim. leivinpaperista kääräistyllä pursotinpussilla tai paksulla elintarvikemuovipussilla (esim. Minigrip), jonka kulmaan on leikattu reikä.

Vinkki

Koska kinuski on tahmeaa, kannattaa kakun leikkaamiseen käytettävää kakkulapiota tai veistä lämmittää juoksevan veden alla ennen leikkaamista.Koristelusta jää ylimääräistä kinuskikastiketta. Käytä se jälkiruokakastikkeena hedelmien tai marjojen kanssa.Alkoholittoman version löydät palvelustamme nimellä Kinuskijuustokakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
350 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
24 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)