Kerroksellinen raparperirahka

Kerroksellinen raparperirahka

Raparperi on kevään ja alkukesän herkku, joka taipuu monenlaisiin jälkiruokiin.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)

Raparperikiisseli

5 dl (250 g)
raparperipaloja
3 dl
vettä
1 ½ dl
sokeria
1 ½ rkl
perunajauhoja + 1/4 dl kylmää vettä

Koristeeksi

tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Valmista ensin kiisseli: Keitä raparperipaloja, vettä ja sokeria kunnes raparperi pehmiää. Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan. Lisää seos kiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.
  2. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mansikkarahka.
  3. Lusikoi kerroksittain rahkaseosta ja raparperikiisseliä jälkiruokamaljoihin tai laseihin. Koristele mansikkalohkoilla. Tarjoa jäähdytettynä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
160 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)