Kesäinen juustosalaatti

Kesäinen juustosalaatti

35 min
helppo
87 kcal / 100g
0
0

Juustosalaatti on ruokaisa, mutta kevyt kesälounas. Kauden tuoreet kasvikset ovat parhaimmillaan ja maistuvat herkullisilta.

Ainekset

6 annosta
puolikas (350 g)
kukkakaalia
150 g
kurkkua
1 nippu
retiisejä
400 g
siemenetöntä vesimelonia tai hunajamelonia
½ pkt (à 300 g)
jää- tai friseesalaattia

Yrttinen jogurttikastike

300 g
½ dl
tuoreita yrttejä , esim. minttua, sitruunamelissaa, persiljaa, ruohosipulia
1 rkl
ruokosokerisiirappia
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit.
  2. Poista melonista kuori. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi tai pieniksi paloiksi.
  3. Leikkaa juustosta n. 1 cm:n kokoisia kuutioita.
  4. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Laita ne salaattikulhon pohjalle ja reunoille.
  5. Yhdistä salaatin aineet. Kaada salaattipedille.
  6. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut yrtit, siirappi ja pippuri. Käytä yhtä tai kahta yrttiä sekoituksena. Lisää ripaus (maustemitallinen = 1 ml) suolaa. Kaada kastike erilliseen kulhoon.
  7. Lisää kastiketta salaattiannosten päälle. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
87 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
128 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)