Kesäinen kurkku-oliivikeitto

Kesäinen kurkku-oliivikeitto

Kuuman kesäpäivän pikkuruoaksi maistuu kevyt kurkku-oliivikeitto. Sopii hyvin myös buffetpöytään. Tarjoa lisänä leipää.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1-2
tuoretta kurkkua
7 dl
½ dl
hienonnettua tilliä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1
valkosipulin kynsi
½ tl
mustapippuria myllystä
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Kuori kurkut perunankuorimisveitsellä ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
  2. Lisää jogurtti, tilli ja mausteet, valkosipulin kynsi hienonnettuna. Lisää lopuksi viipaloidut oliivit. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  3. Nostele annoskulhoihin tai laseihin. Tarjoa leivän kera esim. alkuruoaksi kesän buffetpöydässä
Vinkki

Vinkki

Jos otat keiton mukaan esim. piknikille, kuljeta se termospullossa. Sekoita ja koristele ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
49 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›