Kesäkurpitsa-jättikatkarapugnocchit

Reseptiyhteistyö: luca-platania

Kesäkurpitsa-jättikatkarapugnocchit

Reseptiyhteistyö: luca-platania

30 min

Valmista maukas italialainen pasta, gnocchi zucchine e gamberoni, Pizzariumin perustajan Luca Platanian ohjeella ja Valio Eila® paksumpi ruokakermaa käyttämällä.

Ainekset

150 g
kesäkurpitsaa/minikesäkurpitsaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
150 g
jättikatkarapuja
½ dl
brandya
1 tl
rosépippuria
½ tl
suolaa
2 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakerma

Gnocchien keittämiseen

1 ½ l
vettä
1 rkl
suolaa
250 g
gnoccheja

Viimeistelyyn

persiljaa
rosépippuria

Ohje

  1. Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa ne noin 2 cm paloiksi ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli.
  2. Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa ne noin 2 cm paloiksi ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli.
  3. Lisää pannulle sulatetut ja valutetut jättikatkaravut, noin 7–9 kappaletta syöjää kohden. Kääntele hetki, jotta ravut saavat hiukan väriä. Lisää brandy, rosepippuri ja suola. Kiehauta, jotta alkoholi haihtuu. Lisää Valio paksumpi ruokakerma ja kiehauta. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  4. Keitä vesi isossa kattilassa. Lisää suola ja gnocchit. Sekoita muutama kerta kiehumisen alkuvaiheessa. Anna kiehua, kunnes gnocchit nousevat pinnalle, noin 3–5 minuuttia. Nostele gnocchit reikäkauhalla kastikkeeseen. Kiehauta ja anna kiehua voimakkaasti, kunnes kastike hiukan sakenee.
  5. Viimeistele kesäkurpitsa-jättikatkarapugnocchit persiljalla ja rosépippurilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö