Kesäkurpitsa-juustokeitto ja rapeat bruschetat

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Kesäkurpitsa-juustokeitto ja rapeat bruschetat

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

30 min

Helppo kesäkurpitsa-juustokeitto valmistuu käden käänteessä, kun kesäkurpitsakausi on parhaimmillaan. Rapea juustobruschetta viimeistelee ruoan.

Ainekset

1000 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
8 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutiota
100 g
Valio Mustapekka® valkosipuli leikattava tuorejuusto
1 dl
Valio ruokakerma 15% UHT HYLA®
mustapippuria myllystä

Juustobruschetat

4 kpl
vaaleaa leipää
1 dl
Valio pastajuusto raaste

Ohje

  1. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli öljyssä.
  2. Lisää kattilaan kesäkurpitsakuutiot, vesi ja liemikuutio. Keitä, kunnes kurpitsat ovat kypsiä.
  3. Murenna kuumaan keittoon juusto ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Viimeistele keitto kermalla ja mustapippurilla.
  4. Ripottele leiville pastajuusto ja paahda 225 asteisessa uunissa grillivastusten alla, kunnes juusto sulaa ja leivät saavat rapean pinnan. Tarjoa keiton kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö