Kesäkurpitsakaakku

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Kesäkurpitsakaakku

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

12 h

Ruokahommia-bloggaaja maustoi kesäkurpitsakaakun Valion uudelle sitruunanmakuisella voilla. http://ruokahommia.blogspot.fi

Ainekset

1 kpl
iso kesäkurpitsa raastettuna
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3 dl
raakaruokosokeria
3 kpl
kananmunaa
1 dl
mantelirouhetta
150 g
Valio voi sitruuna laktoositon
sitruunan raastettu kuori
250 g
tomusokeria
300 g
tuorejuustoa
sitruunanmehua ja kuorta
150 g
Valio voi sitruuna laktoositon

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Yhdistä vähän jäähtynyt voi, kuivat aineet ja vaahto. Raasta sekaan kurpitsa. Lisää vielä sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mantelirouhe. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Sekoita pehmeä sitruunavoi ja tomusokeri. Lisää seokseen tuorejuusto. Lorauta mukaan vähän sitruunanmehua ja ripaus sitruunankuorta. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja annan vetäytyä jääkaapissa vaikkapa seuraavaan päivään saakka.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö