Kesäkurpitsarullavuoka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Kesäkurpitsarullavuoka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Yrttinen kesäkurpitsarullavuoka saa veden kielelle http://pumpkin-jam.blogspot.fi/

Ainekset

Tomaattikastike

2 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g
Tomaattimurska
400 g
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 rkl
kuivattua oreganoa
1 tl
kuivattua rosmariinia
3 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
hunajaa
suolaa
mustapippuria

Kurpitsarullat

2 kpl
kesäkurpitsaa
150 g
prosciuttoa
1 kpl
kuivattua rosmariinia
kuivattua oreganoa
basilikan lehteä

Pinnalle

Runsaasti parmesaania raastettun

Ohje

  1. Valmista tomaattikastike. Kuumenna öljy korkealaitaisessa paistinpannussa ja kuullota siinä hetki hienonnettuja valkosipulinkynsiä. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit, punaviinietikka ja mausteet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat kesäkurpitsarullat.
  2. Vedä juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä viipaleita. Puolita kotijuusto pituussuunnassa ja leikkaa kummastakin puolikkaasta 10-12 pienempää palaa.
  3. Ota yksi kesäkurpitsasiivu kerrallaan käsittelyyn. Aseta kesäkurpitsan päälle ensin prosciuttosiivu, sitten kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kotijuustopala ja juuston päälle pari basilikanlehteä. Ripottele siivulle vielä kauttaaltaan hieman kuivattua rosmariinia ja/tai oreganoa ja rulla sitten tiukaksi kääröksi siten, että juusto jää rullan keskelle. Valmista loput rullat samalla tavalla.
  4. Tarkista tomaattikastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada kastike uunivuokaan. Asettele sekaan kesäkurpitsarullat ja raasta päälle reilusti parmesaania. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö