Kesänmakuinen paprikapesto

Kesänmakuinen paprikapesto

Tuoreista paprikoista valmistettu pesto maistuu ihanasti kesälle. Tarjoa sitä leivän päällä, pastan kastikkeena tai vaikka voileipäkakun täytteenä.

15 min
keskitaso
177 kcal / 100g
0

Ainekset5 dl

5 dl
3
vihreää paprikaa
1 ruukku
basilikaa
1 rkl
sitruunamehua
1 pussi (130 g)
2 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
½ dl
auringonkukansiemeniä
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti pannulla.
  2. Laita paloitellut paprikat muiden ainesten kanssa monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua kylmässä
  3. Tarjoa leivän päällä tai pastan ja uuniperunoiden kanssa tai käytä muiden ruokien maustamisessa.
Vinkki

Vinkki

* Voit tehdä peston myös pelkästään basilikasta, jolloin basikan määrä on 2 1/2 dl tiukkaan pakattuja basilikanlehtiä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g
Kalsium
234 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

    Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›