Kevään vihreä salaatti

Kevään vihreä salaatti

15 min
helppo
87 kcal / 100g
0
0

Vihreistä kasviksista koottu salaatti on paitsi raikas, myös näyttävä. Tähän salaattiin uppoavat myös kevään ensimmäiset parsat. Ruokaisuutta ja pehmeää tekstuuria salaattiin tuo kotijuusto.

Ainekset

5 annosta
½ nippua
tuoretta, vihreää parsaa
1 ruukku
rucolaa
1 ruukku
rapeaa salaattia
100 g
vuonankaalia
1
kurkku
½
fenkolia
1 pkt (250 g)

Kastike

3 rkl
oliiviöljyä
1 ½ rkl
limetti- tai sitruunamehua
¼ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori parsat tyvestä ylöspäin. Poista puiseva tyvi. Keitä parsat miedosti suolatussa vedessä. Jäähdytä ja paloittele
  2. Huuhdo, valuta ja revi salaatit. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kokoa salaattiainekset kerroksittain laakealle vadille. Murenna pinnalle kotijuustoa.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
87 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
130 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)